28 Ağustos 2014 Perşembe


“Biz buranın halka açılmasını, hizmetin ona gitmesini istiyoruz” diyen Başkan Melih Gökçek, “Hayvanat Bahçesi’ne Ankaralı gelecek, tüm Türkiye’den gelecekler, hatta yurt dışından bir yığın turist gelecek. Hayvanat bahçesi ve tema parkını Ankara turizminin en büyük tetikleyicisi olarak görüyorum. Bitince ne olduğunu birlikte göreceğiz. Tüm dünyada bu tip çalışmalar çok fazla aktivite çekiyor” diye konuştu. 

Bu çalışmayı aslında özel sektörün yapması gerektiğini ancak özel sektörün buna yanaşmadığına dikkat çeken Başkan Melih Gökçek, “Ama bu iş bize düşüyor. AOÇ’de bunu yapıyoruz. Muhteşem bir park olacak” dedi. 

Bölgenin yapılaşmaya açılacak gibi iddiaların da asılsız olduğunun altını çizen Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi: 

“2 milyon 100 bin metrekare içerisinde 40-50 bin metrekare yapılaşma olur. Bunlar da tamamen kış aylarında Lunapark, hayvanların kış şartlarında barınmaları ve benzeri durumlar için yapılacak alanlar olacak. Kalkıp da buraya bina yapmayacağız, konut yapmayacağız, işyeri yapmayacağız. Tüm tema parklarda olduğu kadar olacak. Tüm dünyada bu tür tema parklardan çıkınca özellikle çocuklar için oyuncakların olduğu satış yerleri vardır. Burada da bunlar olacak. Ayrıca araçlar için de mecburen otopark yapılacak.”

AOÇ’YE 2 MİLYON 400 BİN AĞAÇ DİKİLDİ 

AOÇ içerisinde ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini bildiren Başkan Gökçek, yeşil alana verdikleri önemi şu cümlelerle dile getirdi: 
“AOÇ’ye 2 milyon 400 bin ağaç dikildi şimdiye kadar. Hayvanat Bahçesi’ne yıl sonuna kadar da yetişkin minimum 100 bin ağaç dikeceğiz. Mini çalı grubuyla falan ise bu 1 milyon olacak. Bunu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Ben belediye başkanı olduğumda kişi başına 2,08 metrekare yeşil alan düşüyordu. Nüfus da bunun yarısıydı. Nüfus bugün iki katına çıkmasına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18.3 metrekareye ulaştı. Nüfus aynı olsaydı bu rakam 36,6 metrekare olacaktı.”

0 yorum:

Yorum Gönder